news

Observatory Tower Mixed Use Development   

Eye On The World (放眼世界)
Concept Design

Client: Taichung City Government
Size: 300,000 sqm
Location: Taichung, ROC

The 300 meter tall tower houses the City Council offices, observation tower at the top, exhibition spaces in the loop and retail at ground level. The tower design is inspired by Ferris wheel, which the exhibition gallery is located on a rotating platform at the loop of the tower form. It also transport visitors from the main lobby to the transit deck, which are connected to
the office floor above. The sculptural building form sits on a sunken garden, which creates multi-level spatial interaction and favored retail activities. The office tower is highly efficient with a sky forest every 3 floors to act as break out areas for the office occupants.

publications
office
 
 
back to projects